Szakmai hitvallásunk

Az általunk képviselt megközelítés szerint a növényekben rejlő hatóanyagok rendkívül sokoldalúan fejtik ki hatásukat, és különböző támadáspontokon keresztül képesek támogatni a gyógyulást.. Továbbá azt képviseljük, hogy a növényekben található biológiailag aktív anyagcseretermékek (hatóanyagok) arzenálja csodálatosan komplex módon, több támadásponton fejti ki a hatását, és ezáltal képes elősegíteni a gyógyulást. Valljuk, hogy az ellenőrzött minőségű, standardizált „hatóanyagtartalmú” növényi gyógyszerek a jövő gyógyításának egyik legjelentősebb eszközei. Küldetésünk a gyógynövényismeretben szerzett 100 évnyi„know-how”-n alapuló termékek fejlesztése, szolgáltatások nyújtása, ezáltal a gyógynövény-szakma magasabb szintre emelése, megismertetése minél szélesebb körben.

 

Hisszük, hogy a tapasztalati alapokon nyugvó, un. tradicionális gyógymódok, illetve az azonosított természetes és szintetikus farmakológiailag is bizonyított hatású hatóanyagokkal történő orvoslás nem egymás ellen fordulva, hanem kéz a kézben, egymást támogatva hivatott az egészséget szolgálni. Hisszük, hogy a „klasszikus” gyógyszer és a növényi gyógyszer nem egymást kizárja, hanem egymást kiegészíti.

Azt képviseljük, hogy a többezer éves népi gyógyászatban alkalmazott drogok- és készítmények kémiai és farmakológiai hatástani toxikológiai revíziója szükséges a megnyugtató további növényi gyógyszerként történő fejlesztéséig. A természet „gyógyszergyárából” származó anyagok, növényi eredetű készítmények nem csak a gyógyulásban, hanem a betegségek megelőzésében is jelentős szerepet játszanak.